border="0" />

Advertise

Preview Preview Preview

My Blog List !

Cbox Chat!

My Blog List !

Utusan Malaysia Online

Malaysian TV!

Total Pageview !

Perjumpaan Keluarga Ishak Senapi.25 Disember 2011

Perjumpaan Keluarga Ishak Senapi.25 Disember 2011
Persiapan rapi menyediakan makan tengah hari.Juadah selera masakkan kampung menjadi tema untuk majlis Perjumpaan Keluarga Ishak Senapi.

Tukang masak Pak Lang Men dan Isterinya sedang memasak nasi di bantu oleh anak saudaranhya Mohd Nazar & Mohd Hamzah.Pak Lang Men adalah anak kepada Arwah Pak Ngah Dahaman.

Bersembang di antara saudara-mara setelah kian lama tidak berjumpa.Sesekali bila berjumpa banyak perkara dapt di bincangkan.

Tetamu menjamu selera.Pemuda Kampong Belah Dua turut hadir pada majlis petang itu.Terima kasih di ucapkan kerana sudi menghadirkan diri pada majlis ini.

Bacaan tahlil oleh jemaah Masjid Timah & jemaah Surau Kampung Belah Dua.

En Mohammed Nizam adalah anak bongsu pasangan kepada Pak Lang Harun & Arwahyarhamah Mak Lang Rajiah.Sempat melayani keletahan anaknya Zakuan.
Share

Widgets


Suasana meriah dengan kehadiraan saudara-mara serta jiran tetangga yang tinggal berhampiran.Kelihatan sedang sibuk untuk menyediakan makanan tengah hari.Masakan kampung menjadi menu pada hari tersebut.

Feedjit Live Traffic !


AJK Keluarga Ishak Senapi,En.Mohd Yusof Bin Harun memberi sepenuh komitmen mengenai majlis ini.

Berehat seketika & peluang ini di ambil untuk berbincang menambah baik supaya majlis ini berjalan seperti yang telah di rancangkan.

IP AddressIP widget

About Me

My Photo
Ishak Senapi Family
Permatang Pauh, Pulau Pinang, Malaysia
View my complete profile

Followers


Mak Ngah Melah berbual di temani anak saudara dan menantunya.Semoga beliau akan di kurniakan umur yang panjang,insyallah.Kami sentiasa akan mendoakan kesejahteraan beliau.

Pose terbaik Pak Lang Harun @ Harun Bin Ishak menikmati kuih-muih & air kopi.Beliau mungkin tidak perasan ketika gambar ini di ambil.

Bendahari Keluarga Ishak Senapi,Saudara Mohd Nazar sedang mengacau nasi.Sambil di perhatikan oleh Pak Lang Men dan Mohd Hamzah.

Orang kuat Seketeriat Keluarga Ishak Senapi,Pak Chaq & Pak Ngah Lit .

Layan diri untuk menyedok nasi. Sila beratur ye!
Join People Following

Maksu Fizah & Mak tih mendaftarkan diri pada perjumpaan keluarga .

Ahli keluarga menjamu selera yang telah di sediakan.Juadah ini telah di masak secara gotong -royong.Masakan kampung serta ulam-ulaman menjadi pembuka selera pada hari yang bersejarah itu.

Youtube

Majlis Tahlil & Kenduri Arwah 2010

Majlis Tahlil & Kenduri Arwah 2010
Antara tetamu yang hadir.Penduduk Kampung Belah Dua,Kampung Masjid Timah antara yang di jemput ke majlis ini di kediaman rumah Pak Lang Harun.

Apa yang sedang di fikirkan oleh En.Mohd Yusof? Tentu ada idea untuk di ketengahkan.Pak Cik Not bersama anaknya turut hadir pada malam itu.

Kemalangan Tak di duga!

Kemalangan Tak di duga!
Kemalangan ini berlaku ketika Yusnizam atau nama panggilannya abag ngah terlibat dalam kemalangan ketika menghantar anaknya Darwisy ke rumah mak mertuanya(Mak Ndak Shimah).Kejadian ini berlaku tidak jauh daripada rumah mak mertuanya.Ketika kejadian Isterinya Siti Anisah @ Kak Ngah berada di pejabatnya di MPSP.Mujur kemalangan ini berlaku berhampiran dengan rumah,ini memudahkan untuk mengambil barang-barang yang berada di dalam kereta tersebut.Kereta tersebut remuk sama sekali di bahagian tempat duduk pemandu. Kereta kancil Abg Ngah tidak dapat di gunakan lagi selepas ini(Total Loss).Kemalangan ini berlaku di Bukit indera Muda,Penanti,Bukit Mertajam diantara kereta kancil dan lori 3tan.Abg Ngah hanya cedera ringan di bahagian pipi,kepala & tangan.Darwisy hanya mengalami luka di bahagian kepala terkena kaca cermin .Abg Ngah di hantar ke Hospital Bukit Mertajam selama seminggu,sebelum di rujuk di Hospital Pulau Pinang untuk rawatan lanjut.

Buku yang menceritakan susur galur Keluarga Senapi Bin Haji Muhammad.

Generasi Keluarga Ishak Senapi

Generasi Keluarga Ishak Senapi
Penyambung legasi masa akan datang untuk menerajui kepimpinan di masa akan datang.Beri mereka peluang seluasnya untuk mengetengahkan bakat ataupun kemahiran yang mereka miliki.

Al-Fatihah buat Maktok @ Tok Lang

Al-Fatihah buat Maktok @ Tok Lang
Gambar ini di ambil ketika bulan puasa yang lalu.Menerima bantuan yang di sampaikan oleh Dr.Norlela. Maktok & Tokwan Harun amat berbesar hati menerima kunjungan ini. Walaupun beliau sakit,namun tetap ceria menerima kunjungan ini.Nama sebenar Tok Lang ialah Rajiah Binti Saad.Beliau meninggal dunia pada 1 januari 2012.

Advertise

Advertise
Promosi Khidmat Jurugambar Photoillusion

Perjumpaan Keluarga Senapi Bin Haji Muhammad.Kali Pertama2007

Perjumpaan Keluarga Senapi Bin Haji Muhammad.Kali Pertama2007
Setiausaha Seketeriat Keluarga Senapi Bin Haji Muhammad,saudara Zalizan sedang memberi kata-kata aluan.Perjuampaan ini berjaya mencapai matlamatnya kerna menghimpunkan keluarga besar ini seramai 300orang.Generasi demi generasi telah di lahirkan di sini.Kampung Belah Dua merupakan tempat asal bermulanya keluarga ini.Di harapkan perjumpaan ini akan di adakan pada tahun-tahun yang akan datang.Insyallah..

Kampung Belah Dua.

Kampung Belah Dua.
Di sinilah bermulanya Keluarga Induk Ishak bin Senapi & Rokiah binti Endut .Lahirnya generasi hingga kini.Kampung Belah Dua terletak di jalan utama(Jalan Permatang Pauh) menghubungkan laluan utara & selatan.Kedudukannya stretegik di kelilingi oleh kawasan taman perumahan di sekitarnya.Kampung ini di himpit oleh arus pembangunan yang kian pesat.Berhampiran dengan kampung ini wujudnya insitusi pendidikan yang terkenal iaitu Universiti Teknologi Mara(UITM) & Politeknik Seberang Perai.

Mesyuarat pada 24Disember2011

Mesyuarat pada 24Disember2011
Tengah Meting nak tentukan esok nak masak apa?Antara Ahli Jawatankuasa Keluarga Ishak Senapi bermesyuarat pada malam sebelum majlis tersebut di adakan.

Histats

Flag Counter!

free counters
TERIMA KASIH.SILA DATANG LAGI..

Follow by Email

Share / Log IN to Sosial Media :

Friday, January 4, 2013

Rebat RM200 Smartphone!

Pakej Menarik untuk belia

Banyak lagi model lain boleh di pilih.
Contoh Plan Pasca bayar Celcom
Samsung,HTC,Sony
  Seperti yang kita maklum sebelum ini,kerajaan telah memperkenalkan dasar keterbukaan khususnya kepada golongan belia melalui skim untuk pemilikkan telifon pintar(smartphone).Klik Read More untuk BACA--->
   Pada bajet2013 yang lalu,Perdana Menteri telah menyatakan bahawa belia yang berumur 21tahun-30tahun layak menikmati faedah yang telah diperkenalkan ini.Antara syarat-syaratnya ialah:-


Antara Penyedia Perkhidmatan Pascabayar
 • Penetapan umur 21 hingga 30 adalah mengikut tarikh lahir dan bukan mengikut tahun kelahiran. Jika anda belum genap berumur 21 tahun mengikut tarikh lahir, anda belum boleh memohon kerana sistem permohonan berjaya mengesan.
 • Bagi belia yang bekerja dengan majikan, pastikan anda cari nombor KWSP peribadi terlebih dahulu kerana anda wajib mengisi ruangan nombor KWSP. Bagi belia yang bekerja sendiri, nombor ini tidak diperlukan.
 • Bagi belia yang masih belajar pula, pastikan anda cari nombor kad pelajar terlebih dahulu kerana anda wajib mengisi ruangan nombor kad pelajar di bahagian Maklumat Pengajian.
         
 1. Untuk langganan baru dan sedia ada pakej jalurlebar; dan
 2. Satu telefon/pakej hanya untuk satu belia.
Peringatan:
 1. Penebusan rebat ini akan luput selepas satu (1) bulan dari tarikh permohonan berjaya.
 2.      Dijangka dapat memanfaatkan 1.5 juta belia di Malaysia.
 3.      Program ini menawarkan rebat sebanyak RM 200 untuk pembelian telefon pintar
 4.     Melibatkan peruntukan sebanyak RM 300 juta. 
 5.     Permohonan semula hanya dibenarkan dalam tempoh dua (2) bulan daripada tarikh permohonan
 6.    Satu bulan masa diberikan daripada tarikh pra-pendaftaranuntuk membuat tuntutan. Pra-pendaftaran akan dianggap        terbatal sekiranya tiada tuntutan dibuat dalam jangka masa tersebut. Anda dibenarkan untuk mendaftar semula selepas 1 bulan. Pendaftaran boleh di lakukan di halaman portal NBI SKMM Malaysia.
 7. Anda akan memperolehi status permohonan dengan serta-merta di NBI SKMM Malaysia. Jika status anda berjaya, paparan status tersebut boleh dicetak dan/atau diemel kepada anda. Cetakan atau nombor rujukan tersebut perlu dibawa ke wakil-wakil penyedia perkhidmatan yang sah untuk membuat tuntutan dengan cara pembelian terus seperti yang kami senaraikan di paparan imej di atas
 8. Dokumen yang perlu dikemukakan kepada wakil-wakil penyedia perkhidmatan semasa membuat tuntutan ialah seperti Salinan MyKad / Kad Polis / Kad Tentera @ Salinan kad pelajar bagi pelajar sepenuh / separuh masa
 9. Selepas pengesahan dilakukan di wakil-wakil penyedia perkhidmatan, anda boleh memilih telefon pintar 3G yang menjadi pilihan anda dan rebat RM 200 akan diberi dengan serta merta. Pemohon hanya perlu membayar baki harga telefon 3G (smartphone) tersebut.
 10. Anda dikehendaki melanggan pakej jalur lebar yang ditawarkan oleh penyedia perkhidmatan terpilih bagi melayakkan anda menuntut rebat RM200 ini.
 11. Walaubagaimanapun, anda tidak perlu membuat langganan yang baru untuk menuntut rebat (rebate) RM200 ini jika anda telah melanggan pakej jalur lebar sebelum ini.
                
       Anda hanya perlu melayari laman web ini & isi maklumat peribadi anda di laman web ini www.skmm.gov.my   
Categories: , , ,

0 comments:

Post a Comment